![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Модератор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Barcelona-Bulgaria.Team Коментари: 9,237 Регистриран: 23-November 05 Потребител No.: 5 ![]() |
След толкова много време едно малко и по различно бройче!
Да се изложим, както само ние умеем или да се извиним с Covid 19 Сезон 2020/2021 приключи, така както и започна! Сезон изпълнен с много перипети, с много разочарования и мъничко радост, малка надежда за бъдещето. През приключилата кампания видяхме и хубави неща. Налагането на млади играчи от школата и привличането на такива от други отбори, Спечелената Купа на Краля показа, че в отбора има и позитивни неща. Факт, че играта на отбора, често беше трудна за гледане, невъзможна за осмисляне, но в преходни сезони го има и това. Във форума има стотици страници с различни мнения, за това няма повече да лея мисли, а ще ви предоставя оценки на големи имена за футболисти на Барселона през този сезон. Гризман - "Все едно отборът играе с 10 човека, когато той е на терена" - Стоичков Меси - "Други футболисти ще получават "Златни топки", както много такива има и Кристиано Роналдо. Но Меси ще си остане гений, защото той прави на терена това, което другите дори не могат да си представят" - Фабио Капело Педри -" Ясно е, че Педри има много голям потенциал. Мисля, че той е на идеалното място, където да продължи своето развитие и да се възползва от своята дарба." - Иниеста Араухо и Мингеса -" Момчета от школата са! Мингеса ми напомня на мен малко, а Роналд има всички качества да бъде естественият заместник на Джери" - Карлес Пуйол Тер Щеген -" Бих избрал вратар, който не допуска по 6-7 гола в елиминациите на ШЛ" - Йенс Леман "В играта с КРАКА надали има по-добър на поста си от Тер Щеген. Отличен е и при отрaзяването на удари от средна и далечна дистанция." - Тибо Куртоа Чувства от близкото минало... Годината е 2003. Барса лъкатуши от два сезона. Редува добри игри с катастрофални. Точно такъв е мачът с Малага! Каталунците са унизени и пребити. Пренасяме се точно 6 години по-късно. Мястото е Рим, Барселона надиграва тотално непримиримият Манчестър Юнайтед с великият Сър Алекс Фъргюсън. Барселона разбива добре сглобената машина на британците. Какво искам да намекна с тези два мача оставам на вас в коментарите! Животът на Меси под формата на Анимация https://vm.tiktok.com/ZMeKg33tr/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgWU93/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgohf8/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgXMTb/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgK6Fx/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgw8W2/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgEqAe/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgwNFt/ https://vm.tiktok.com/ZMeKg4WR3/ https://vm.tiktok.com/ZMeKgq5rs/ Треньорите променили Барселона завинаги Вече над век Барселона е била водена от треньори променили представата за футбол. И тук не става въпрос за харизматични по свое му треньори като Франк Рийкард, Луис Енрике, Ван Гаал, Eленио Ерера. И д.р. Ето няколко имена оставили трайна следа в историята на отбора. Хосеп Гуардиола 2008-2012 Гений за едни, лъки бой за други! Новатор или имитатор. Вечният въпрос за хората, които не са чак толкова тясно свързани с футбола. За целият футболен елит, каталунецът е иноватора променил играта в една епоха на застой. Роден през 1971 в малкото китно градче Сантпедор. Започва своя футболен път в школата на Барселона на 13 годишната възраст... От там насетне само нагоре. Преминава през всички юношески формации и 6 години по-късно дебютира срещу Кадис във великият тим на Йохан Кройф. Холандецът, ще стане ментор на Гуардиола и ще начертае основите на бъдещите му идеи. "Йохан Кройф те грабваше с присъствие. Казваше нещата по такъв начин, че няма как да не му повярваш. Никога не се обръщаше към план "Б", просто подсилваше план "А". Кройф не ме убеди, той просто ме възхити" За "лалето" ще говорим по-късно, а сега да се върнем на Пеп. Верен на идеите си, отборите на Гуардиола винаги целят да доминират, да задушат противника. Бива обвиняван, че не иска да излезе от черупката си, но вглеждайки се в детайлите, ще видим един доста гъвкъв треньор. Вероюто на наставника е контрол над топката и бързото и връщане при загуба. Второто правило при него е всички атакуваме и всички се защитаваме. И като споменах за контрола върху топката, идеята никога не е била да се мачка топката безцелно! Напротив дори специалистът, често е избухвал, когато види това на тренировките. Поради особеностите в характерите и мисленето на потребителите във форума приключвам за Гуардиола с размислите и вмъквам следното - 28 трофея за 13 години! 247 мача 179 победи 47 равни и 21 загуби при голова разлика 638:181 - сиреч над 2 гола на мач и под 1допуснат. Цифрите говорят! Йохан Кройф 413 мача / 239 победи 92 равни 82загуби Началото на приказката. От Йохан Кройф започна философията за тотален футбол и ДНК, за т. Н. "тик и-така". Първа ушата под негово ръководство, край на доминацията на противник в Ла Лига, и започването на каталунците. Няколко мисли от титана Йохан Кройф Топката е като жена, иска грижи. Футболът е прост, но много по-сложно е да играеш в прост футбол. Има само едно правилно време. Ако това не е така, то значи или е твърде рано, или твърде късно. Техниката е не умението да жонглираш с топка 1000 пъти. Всеки може да го направи, ако практикува. С такъв успех можете да работи в цирка. Техниката предполага способността да подадете с едно докосване, с правилната скорост, на удобния крак на вашия съотборник. В моят отбор вратарят се явява първият атакуващ играч, а нападателят - първият защитник. Рунис Михелс Човекът променил футболната история! Има два престоя начело на Барселона. Много хора могат да не се съгласят заради липсата на много трофей, като треньор на Барселона, но мястото му е сред фундаменталните треньори в историята на отбора. 132 победи / 59 равни/ 57 загуби 400-213 г. Р. Титла и купа в Испания. Малки истории с членове на форума Nasbar Цитат 1. Нека припомним за по-новите членове на форума от кога сте фен на отбора?! Защо и какво ви накара?! По-новите членове да се разровят малко в темите и да не чакат наготово tongue.gif Сега сериозно..фен, какъвто съм в момента някъде от 1993-94 година. Не за друго, а защото да станеш такъв, е нужно да гледаш мачовете на отбора. Дотогава беше много трудно да се докопа човек до мач, освен такъв от евротурнирите..ходихме да гледаме по апокрифни заведения и клубове, които имаха сателитни чинии. После дойде времето на седмичния мач по ТVE и така. Иначе, симпатизирам от времето на Марадона, после загубения финал срещу Стяуа, двете спечелени КНК през 1988 и 1989. Естествено и отиването на Стоичков имаше огромен бууст, но..факта е, че не съм станал фен на Порто, Щутгарт, Валенсия, Спортинг..тоест идва отвътре..и също така това „отвътре“ измести Милан (там и прекалената комерсиализация на италианския гранд помогна). Като казах „комерсиализация“..точно тя леко ме отблъсна от отбора през периода 1999-2003..след резилите, първо в Европа, после на местна сцена, купуването на звезди на килограм, неглижирането на местните момчета. Та така..стига ти толкоз biggrin.gif Цитат 2. Разкажете по един ярък спомен от случка или среща свързани с отбора през всяко едно десетилетие от както сте фен. O, трудна задача. Все пак: 80-те – контузията на Марадона, шоуто на Дукадам 😊 , идването на Кройф 90-те – гола на Куман на „Уембли“, победата над Манчестър Юнайтед с 4:0 в ШЛ, петорката на Де Ла 90-те – гола на Куман на „Уембли“, победата над Манчестър Юнайтед с 4:0 в ШЛ, петорката на Де Ла Пеня, гола на Роналдо срещу Компостела, идването на Ван Гаал (с позитиви и негативи), посещението ми на Камп Ноу и музея през декември 1995 2000-2010 – първите ми мачове на Кампа през 2004, Роналдиньо в първите му два сезона, първата титла при Рийкард, Париж 2006, загубената титла в рамките на 30 секунди през 2007, пролетта на 2008 (която не искам да си спомням), цялата 2009, гола на Ибрахимович в Ел Класико през ноември 2009 и мачовете с Интер през този сезон, мачовете ми на Кампа през 2008 и 2010 2010-досега – двата мача на Кампа, които гледах през 2011 (мисля с Леванте и БАТЕ), гостуванията от ШЛ по линия на пените – 2010 в Атина, 2012 в Леверкузен (с билет, взет ми от пенята в Мостолес), 2013 в Амстердам (когато с един приятел от пенята тръгнахме без билети за мача и ни ги осигуриха буквално в деня на мача. Единия в неделя, а втория буквално по време на тробадата в Амстердам в следобеда преди мача), 2016 на Селтик Парк, 2017 в Атина и Торино, 2018 в Айндховен, 2019 в Дортмунд, двата финала за Купата на Краля на живо – през 2018 на Метрополитано и 2019 в Севиля – с морето фенове преди мача във и около фен зоната. Особено изживяването в Мадрид беше уникално, упадъка през миналия сезон, работата на Куман през този, требъла през 2015, обрата през 2017 срещу ПСЖ, пак обрати –Рим и Ливърпул. Много са. Цитат 3. Един герой и антигерой през годините. Защо точно те?!? Тук не мисля, че ще кажа нещо ново. Антигерои – Фиго, Ван Гаал и Роналдиньо в последния му сезон, всички (отборно) участвали в 0:3, 0:4 и 2:8, Боян Къркич заради провалените надежди и очаквания Герои – Ларсон и Пуйол. Заради постоянството и раздаването във всеки мач. Всеки един от останалите „обичайни заподозрени“ е имал и анти-моменти, тези двамата - не Цитат 4. Любимият ти гол на героя ? Асистенциите на Ларсон в Париж. Гола на Пуйол срещу Реал за 2:1 в онова 2:6 на Бернабеу. Цитат 5. Какво значи за теб "Mess que un club"? И значи ли същото за отбора сега?! Нищо не значи. Маркетингова глупост. За мен най-много значи клубната философия на единство между отделните спортни секции. Това е почти уникално. Подобно нещо има само в Байерн. Сега се опитват и ПСЖ с хандбал и женски футболен отбор. При Реал го има, но само с баскетбола. Барселона е уникална в това отношение. Цитат 6. Кой е футболистът на когото се възхищаваш извън Барса и защо?!? Ван Бастен, Бергкамп, ранния Клуиверт, Уеа, Роналдо (оригинала), в момента Халанд е много обещаващ. В България – Милен Бакърджиев, Никола Спасов, Илиян Илиев, Тодор Марев, Тодор Атанасов – Барона. Цитат 7. Разкрий истинската причина да възобновиш форума?! С колко ти набъбва банковата сметка, че се въртим вечер в леглата и не можеш да спим! Не казвам , че ще искаш процент tongue.gif За по-лек сън мога да препоръчам едно уиски преди лягане tongue.gif Сериозно – причина няма. Просто влязох във форума (не знам и аз защо) след мача с Гранада за Купата на Краля и така..в момента имам доста време за губене biggrin.gif (това не е само шега) За мое съжаление, оптимизма почва сериозно да се изпарява. Или, може би, вече реалността е друга и пишещите тук нямат тези мотиви, които имаха хората, пишещи едно време. Ще съм директен, но за мен не е нормално да се пише основно в „Преди/След мача“ и то основно след негативен резултат и в жълтата тема. Не е нормално, да се избиват комплекси тук, не е нормално да се дават квалификации, много често и грозни, от хора, които в собствената си област, не са постигнали и една трета от това, което всички, квалифицирани от тях правят, не е нормално да се коментира едностранчиво, поради горните причини. Та, повечето потребители не могат да пишат правилно, в същото време квалифицират играчи и треньори. Свиквам, ама трудно..и май наистина си е време за губене 😊 Дай нещо по-позитивно за финал..дано спечелим титлата и Купата тази година, а баскетболния и хандбалния отбор да станат първи в Европа. Емоцията ще е уникална ALEX_CARDO Цитат 1) Как и защо станах фен на Ливърпул? Защо все още съм им фен? "Виновникът" да стана фен на Ливърпул се казва Майкъл Оуен. Гледах мача между Аржентина и Англия на Световното през 1998 година. Тогава Оуен вкара страхотен гол и ми привлече вниманието. Започнах да го следя, а оттам и Ливърпул. Така с времето червените се превърнаха в другия ми любим отбор освен Барселона. Не съм фен на даден отбор заради цвят (син, червен, зелен), заради успехи или само заради определен играч. Затова и останах фен на Ливърпул, въпреки напускането на Оуен и въпреки липсата на успехи дълги години. Цитат 2) Прилики и разлики между Барселона и Ливърпул? Приликите са много и в почти всички аспекти. Барселона и Ливърпул са два от грандовете на европейския и световен футбол. Възможностите и очакванията всеки сезон са огромни. Целта пред двата отбора е да доминират над противника и да спечелят. Не могат да играят предимно дефанзивно, да стоят прибрани в защита и да пазят резултата. И двата отбора изпитват трудности когато играят срещу противници, които се защитават с всички играчи и са прибрани дълбоко в своята половина и не оставят свободни пространства. Особено отчетливи са приликите между Барселона на Гуардиола и Ливърпул на Клоп. Играта се характеризира с много движение и преса още от наказателното поле на противника. Като разлика може да се отчете, че при Ливърпул движението, пресата и физическият аспект на играта са по-сериозно застъпени. Също така, контраатаките на "червените" са много силно оръжие. 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Модератор ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Barcelona-Bulgaria.Team Коментари: 9,237 Регистриран: 23-November 05 Потребител No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 29th March 2023 - 04:00 PM |
Forum Information:
Copyright: | © www.fcbarcelona.bg 2009 |
Author: | Penya Blaugrana de Sofia i Amics |