Warning: Use of undefined constant IPBVERSION - assumed 'IPBVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_LONG_VERSION - assumed 'IPB_LONG_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_THIS_SCRIPT - assumed 'IPB_THIS_SCRIPT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 826

Warning: Use of undefined constant IPB_ACP_DIRECTORY - assumed 'IPB_ACP_DIRECTORY' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 419

Warning: Declaration of class_bbcode::convert_emoticon($matches = Array) should be compatible with class_bbcode_core::convert_emoticon($code = '', $image = '') in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/bbcode/class_bbcode.php on line 639

Warning: Use of undefined constant LEGACY_MODE - assumed 'LEGACY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/class_display.php on line 914
F.C. Barcelona Forum > ФЕН-КЛУБ НА ЛЮБИМИЯ ОТБОР
Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ФЕН-КЛУБ НА ЛЮБИМИЯ ОТБОР
F.C. Barcelona Forum > Фен Клуб Барселона България > ФЕНКЛУБ БАРСЕЛОНА - БЪЛГАРИЯ > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4, 5, 6
nasbar
Така-а...
След една дискусия в чат-а на Skype, реших да пусна тази тема, както и да затворя другите две ( за фен-клуба на Ицо и този на Валери ). Явно от тях няма да произлезе НИЩО, и ако искаме да има фен-клуб в БГ, трябва ние сами да си свършиме работата.
Не сме малко хора, дайте да се заемем сериозно и с малко помощ да извоюваме това, което други отбори, вече имат в България.
Надя ( позната и като Korazah smile.gif ) се зае с една задача, да поразпита за ситуацията в момента около въпросните клубове с по един член thumbsup.gif и по-точно за въпроса с правата. Понеже това е едно от важните неща.
От там нататък предлагам в тази тема да дискутираме как точно да стане всичко, да изберем хора, които ще се заемат основно, както и да обменяме опит и мнения.
Темата не се пуска за спам и трупане на мнения в нея и моля тези, които наистина желаят това нещо и имат конкретни предложения, да публикуват тук. В края на краищата никой не е каран насила да го иска това, но ако е така, поне да не пълним темата с глупости.
Разбира се, всеки е добре дошъл и в Skype-чата и малко по малко да започнем да редим пъзела.
Никой да не си мисли, че нещата ще станат веднага. Търпение трябва да има, и то много...
Ще успеем само ако всички, които се захващаме наистина искаме това. Може да минат месеци, година, но фен-клубът трябва да просъществува в БГ EMOTICON.gif
lvs
Поздравления.Дано най-накрая да направим истински фен клуб.
Morfov
Идеята на НасБар е стрехотна. Ако сами не сторим това, а именно фен-клуба, никой няма да го направи. То се видя колко им пука и на Стоичков и на г-н Валери за фен-клуба. Вчера щом прочетох темата и си викам веднага да направя нещо по въпроса. Писах и-мейл на представител на Барселона с въпроси как най-лесно и правилно да се заемем с това начинание, да ни дадат съвети и прочие.

В отговор след около 2 часа получих:
Dear Sir,

Thank you for contacting us. We forwarded your message to the
department in charge.

Best regards,

OAB

Дано се получи нещо от цялата работа. Аз лично имам много търпение, така или иначе съм под 18 години и не мога да стана член, обаче се надявам за пълнолетните да получат членската си карта час по скоро smile.gif
FCB
Аз доколкото знам, онзи вече е взел правата за официален фенклуб на Барселона за България от самият клуб, щом беше тръгнал и да издава членски карти. Въпроса е, какво направи с този лиценз, след като го е получил.

А не знам дали е възможно, на практика две лица да държат лиценз за едно и също нещо, ако приемем, че "второто лице" в случая е някой от форума.
_Dexter_
Идеята е прекрасна ...
Довечера като съм в нас , ще обсъждаме и ще ми кажете това което съм изтървал ....
А и някои да ме извика в скаипа : )
snd
EMOTICON.gif Идеята супер,ако някой знае как точно трябва да станат нещата да пише и всеки ще помогне с каквото може EMOTICON.gif
roni_silver_girl
Идеята е прекрасна!Обаче предлагам тук да се пуска дадения час и време, в който ще се провежда дискусията в скайпа!В смисъл да е горе-долу удобен на повече хора!Да се осъди тук или там какви неща трябва да се свършат и колко човека ще са необходими!Предполагам повечето от форумците искат да вземат участие, да изберем най-надежните!
П.П:Моя сайп нон-стоп се прецаква и го тегля през ден, затова ако може ако някой измисли нещо или се дискутира нещо в този общ чат, да се съобщава и тук в темата- за тези, които не са включени или нямат възможност точно тогава да учестват!
Аз ще се пробвам по най-бързия начин да си оправя проблемите с компа и да взема учестие...
emo_trans
Ами в тоя скайп-чат, момчето от Реал само флууди и не мога да си хвана ред в мислите tongue.gif
Може ли Васко, да пуснеш текста какво си им писал във въпросното си писмо?

Предлагам ако се свържат тези "department in charge" с Васко, да им пишем едно официално писмо от форума, което трябва да включва следните важни точки:

Желанието ни да изградим наистина работещ фен-клуб в България
    Какво е положението в момента в България и как нищо не се прави, което си е злоупотреба с лиценза предполагам (от въпросните господа, които притежават такъв)
    Прогноза, колко членове биха се записали в този фен-клуб
    Трябва да се изтъкне, че имаме работещи - форум и сайт, в които има регистрирани еди колко си членове, с изписани еди колко си мнения

Ако искате това да е нещо като основа на писмото и оттук нататък да изграждаме и допълваме всичко останало!
Lubo Metodiev
Получих майл с молба да разкажа как сме направили фенклуба на Арсенал в България.
За да не пиша дълги постове и после да изникват въпроси формулирайте въпросите си и ми ги пратете на майл или да се видим с някой от Вас за да поговорим и да им разкажа каквото знам аз и с каквото мога да помогна
FCB
А какво стана с дейността на брат ти (Валери), той какво точно направи и ще прави за в бъдеще ? unsure.gif
nasbar
С удоволствие, но ако имаш път към Варна smile.gif
Иначе ще драснем някой ред няма проблем...
Относно писмото - недейте бърза...Първо трябва точно да се проучат как стоят нещата тук в БГ и като се пише, да се пише с ясни цели, информация и евентуално искания ( или молби все тая...). Трябва да знаем какво искаме и да го изразим точно, за да го получим...
BoixosNois
Добра идея wink.gif Ще помагаме с каквото можем smile.gif А ако има разни дискусии в скайп казвайте wink.gif
Lubo Metodiev
Цитат(FCB @ Apr 2 2007, 10:17 AM) *
А какво стана с дейността на брат ти (Валери)

Нямам брат на име валери, имам на име Петър и ако направите фенклуб съм сигурен, че може да се включи защото е фен на каталунците
Barca_girl
Снощи гледах Билбао-Валенсия и гост беше Валери, не са говореха за фен-клуб, но казаха, че гост им е "председателя на фен-клуба на Барселона в България".
nasbar
Аз вече си казах мнението за Валери в другата тема...но трябва някой да сложи край на тази заблуда, наречена "фен-клуб на Барселона в БГ"...такъв просто няма...
Поне докато ние не си направим...затова първо за мен трябва да се намери начин да се вземат правата от футболния клуб за БГ и после да се направи организация.
ALEX_CARDO
QUOTE(Barca_girl @ Apr 8 2007, 04:46 PM) *
Снощи гледах Билбао-Валенсия и гост беше Валери, не са говореха за фен-клуб, но казаха, че гост им е "председателя на фен-клуба на Барселона в България".

И аз го гледах и се чудех дали да пратя някой ред на Диема да ги информирам за какъв фен клуб на Барса става въпрос, т.е че такъв няма smile.gif
Morfov
Така...
относно писмото което бях изпратил към клуба, в което се казваше че ще разгледат проблема ни, ето какво получих в отговор. Писмото не е от някои представител на Барселона, а от някой Красимир Борисов, за който нищо не съм чувал......... doh.gif

Предоставям ви отговора в оригинал, обърнете внимание на стила и правописа smile.gif ще ви допадне:

HELLO,I'M WRITING YOU FROM THE FANKLUB ,,BARCELONA-HR.STOI4KOV"BG,,,OUR SAIT IT INTERNET ISN'T READY YET.IT WILL BE READY ON SUNDAY.FANKARDS ARE READY,,THE KLUB IS SITUATED IN JK.LOZENEC,,16,PERSENK,STR.SORRY WE LATE.WE WIAT YOU AT THAT ADRESS OR ON THE FANSAIT IN THE NET

Аз оставам безмълвен........... нямам коментар. Предлагам някой от София да отиде наистина и да провери, защото на мен ми идва далечко.
Не вярвам и на една дума написана по-горе. Излагация.............
nasbar
Излагация е много меко казано. Имам чувството, че Стоичков го е писал tongue.gif
А иначе аз все още чакам Korazah да говори с г-нът Валери. Последно до вторник или сряда не й вдигаше телефона...
Ще видим, но аз работите ги виждам от следващия сезон :0
FCB
HELLO,I'M WRITING YOU FROM THE FANKLUB ,,BARCELONA-HR.STOI4KOV"BG,,,OUR SAIT IT INTERNET ISN'T READY YET.IT WILL BE READY ON SUNDAY.FANKARDS ARE READY,,THE KLUB IS SITUATED IN JK.LOZENEC,,16,PERSENK,STR.SORRY WE LATE.WE WIAT YOU AT THAT ADRESS OR ON THE FANSAIT IN THE NET

Аз в 5-ти клас пишех по-грамотно на английски .. laugh.gif
Morfov
Аз съм потресен направо smile.gif Стои4ков с "4", sorry we late - губи ми се глагола smile.gif а най-якото е fanklub - нямам думи.
За стила и че би трябвало да е официален. Такова нещо не съществува и не мога да разбера при положение че съм българин и другия го знае това нещо, не знам защо ми пишат на развален английски...........
Korazah
Преди 2 мин говорих с Валери. Съгласен е да се срещне с всеки, който желае да помогне в създаването на ДЕЙСТВАЩ фен-клуб на Барса smile.gif Надявам се някой, които е в Сф да се включи и да дойде на срещата ми с него, за да разбере какво трябва да се направи. Предлага да ви дам и тел му номер, ако искате, но се съмнявам, че така ще се получи нещо. Чакам предложения smile.gif

ALEX_CARDO
Относно писмото - пълна излагация и отбиване на номера ми се струва. Аз пращах е-мейл да питам дали може да се пазарува от сайта с карта Виза Електрон и получих официален отговор, който не може да се сравнява с това.
Наде, имаш ли конкретна дата за срещата или когато решиш и е възможно да се осъществи ?!
Korazah
Чакам предложения...
marcipan
EMOTICON.gif
Искам да ви попитам какъв ви е skype-a, за да мога да се включа във дискусията. Можем да обменим мнения, пък и аз много държа да нарпавим нещо за любимия клуб. така че моля ви...
Morfov
QUOTE(marcipan @ Apr 23 2007, 06:51 PM) *
EMOTICON.gif
Искам да ви попитам какъв ви е skype-a, за да мога да се включа във дискусията. Можем да обменим мнения, пък и аз много държа да нарпавим нещо за любимия клуб. така че моля ви...

Прочети внимателно smile.gif http://forum.barcelona-bulgaria.com/index.php?showtopic=1302
emo_trans
Какво стана със срещата, софиянци няма ли да се включат с малко помощ към Korazah! Аз скоро имам път към "шопско", но не ми е ясно точно кога иначе с удоволствие бих присъствал!
marcipan
мерси за инфото worshippy.gif
Korazah
Сори на всички, но малко сложих това на втори план. Обещтавам в първия си свободен ден да се срещна с Валери и да разбера подробности. Все пак, ще е хубаво ако някой пожелае да дойде с мен и да помага с въпроси и активности smile.gif
t0sh1
Е дано си оправите нещата с фен клуба. Ние също нямаме sad.gif
emo_trans
How to create a supporters club - Regulations

All the FC Barcelona supporters cand find below all the information to create a supporters club.

1. The prospect supporters club should first of all submit in writing their interest to become an official supporters club and to receive authorisation from the Club in order to use the denomination “barcelonista“, “blaugrana”, “azulgrana”, “barça”...
FC BARCELONA
Departament de Penyes
Av. Arístides Maillol, s/n
08028 - Barcelona
E-mail: penyes@fcbarcelona.cat
Fax: 93 496 37 71

2. Once the Club has granted the authorisation, the prospect club should :
A) CATALAN AND REST OF SPAIN SUPPORTERS CLUBS

Register as a non profit organisation at Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques of the Generalitat de Catalunya, or at the corresponding autonomous administration when referred to the rest of Spain (the Club will hand in a standard copy of the statutes).

B ) FOREIGN SUPPORTERS CLUBS

Register at the corresponding Spain’s Consulate or Embassy , in the event that some or all the members hold Spanish citizenship, and submit the resultant statutes (the Club will hand in a standard copy of the statutes).

In any other case, and once the Club has granted the authorisation, the supporters club should register as an association through the corresponding local country’s administration where it is meant to be established.

3. Hand in to the FC Barcelona Supporters Club Department by mail, fax or e-mail:
- a copy of their statutes and the Founding Act accordingly stamped by the corresponding local country’s administrative body
- a letter of intention applying for official status

In the event of a foreign supporters club, the corresponding local country’s administrative body should issue the above referred documents.
4. FC Barcelona final official approval will be issued according to the decision taken by the Social Commission and the Club’s Board of Administration after considering the recommendations made by the Fan Club Council’s (Consell de Penyes) respective regional representative.

Registration form

FC BARCELONA SUPPORTERS CLUBS REGULATION

--------------------------------------
Източник: http://www.fcbarcelona.com/web/english/pen..._una_penya.html

Ние сме в зона 34, където за България фигурира само един фенклуб - номер 1724 "България"/София - България! Аз доколкото си спомням, освен на г-н Валери нали имаше и фен-клуб на Стоичков hmm.gif
Странна работа, но мисля че не пречи да вземем да си направим собствен фен-клуб!

http://www.fcbarcelona.com/web/english/pen...tat_penyes.html
nasbar
ами стъпките за това са няколко...
1. Явно наистина не е проблем да се регистрира повече от един клуб в страна...справка - Полша, Гърция...
2. Някой трябва да проучи чрез адвокат как точно трябва да се регистрира сдружението ( по кой закон, от колко човека, срещу каква такса и т.н. )
3. Прави се Учредително Събрание ( или нещо такова ), на което освен формалните процедури нужни за регистрацията, няма да е лошо да се определят и основни параметри в развитието на самия клуб...
4. Най-основния, от които е финансирането. Със сигурност ще трябва някаква помощ в началото. Нали не мислите, че ще може да стане само от събрани от нас средства и евентуални карти...после вече варианти за дейност могат да се намерят...Всъщност колко юзера сме ( говоря за наистина желаещи да отделят по 5, 10, 15, 20 лева, или колкото се решат, за такова начинание ) ? Щото тя сметката е проста х*у и оттам колко още ще трябват...
5. Това като стане, нататък ще е лесно...

Не знам, идеята не е лоша...другия вариант е да се свържем с въпросния клуб номер 1724 и да си предложим услугите...включване срещу помощ в развитие на дейността му. Щото такава май няма sad.gif

EMOTICON.gif
Morfov
Ами мен можете да ме броите 1000% вътре. Ще помагам с каквото мога - било то финансово или с деуга дейност.
Като гледам във форума не сме повече от 50 редовни човека, но пък има и много други фенове, които според мен биха имали желание да се включат.

Крайно време е и нашият отбор да си има реален фен-клуб а не псевдо изпълнения. Писна ми само английските клубове да мислят в тази насока - за феновете.
Korazah
Естествено, няма нужда да споменавам, че и аз съм в кюпа smile.gif Въпросът е, че наистина не се справям с бюрокрацията. Обърквам се и само ме разкарват по институциите smile.gif
emo_trans
Към днешна дата, Барса има 156366 членове във фенклубовете си в цял свят! Това е най-голямото ниво достигано някога! http://www.fcbarcelona.com/web/english/not...0707101205.html

П.С. Остана само ние да се включим wink.gif
Don`Makaveli
Добра е идеята,но ако един ден идеята се осъществи какво ще сеправи във фен клуба?Намирате примерно някакво помещение за офис и от тук нататък какво следва...?
BLUEHOOLIGANS
Много ще е добре Барса да има фен клуб в България..макар че доколкото помпя при идването на Барса за мача с Левски,Жоан Лапорта откри фен клуб на Барса в София ,ако някой има информация 100% дали е така моля да ми пише unsure.gif
mileka
Цитат(BLUEHOOLIGANS @ Sep 12 2007, 01:56 PM) *
Много ще е добре Барса да има фен клуб в България..макар че доколкото помпя при идването на Барса за мача с Левски,Жоан Лапорта откри фен клуб на Барса в София ,ако някой има информация 100% дали е така моля да ми пише unsure.gif

да така е,и това беше в хотела,кьдето настаниха играчите,но кой хотел?Аз предполагам,4е е в Радисон,но не сам сигурна.Вече ходих в Гранд Хотел,но не бил там фен клубьт,и само се изложих.Наистина не знам,как ще го намерим,ако вьобще има такьв,защото тук вьв форума някои фенове споменаха,че нямало такьв клуб.Ако разбереш нещо,моля те пиши ми!!!Чао
emo_trans
Снощи се рових доста из интернет и открих, че в САЩ има само 3 официални фенклуба на Барса - т.нар. "Penya": Един в Ню Йорк, в Лос Анджелис и един в Маями!
Догодина ако чуя, че Барса идват насам към щатите и веднага ще се запиша във фен-клуба в Ню Йорк, за да мога да се уредя близо до отбора, понеже сега не виждам никакъв смисъл от членуване!
Много е куул обаче, че например в Ню Йорк има някакво яко футболно заведение, в което се събират от доста фен-клубове на най-големите клубове в света, вкл. и Барса и си гледат мачове там - на 5 големи екрана и сума ти видео стени и плазми! Гледах снимки, че дори Сър Алекс и разни такива са посещавали този клуб! Лудница, само дето съм на има няма 200 мили от там sad.gif Сами може да се убедите http://www.nevadasmiths.net/index.html

По същото време, когато се рових насам-натам, открих че вече можете да станете член на фен-клуб на Барса и от официалния сайт, само срещу скромната сума от 145 евро:
http://www.fcbarcelona.com/web/english/soc...tour01_viu.html
https://altes.fcbarcelona.com/en/

Айде стига съм спамил, лягам да спя!
viva_barcelona
някой да каже кво става с фен клуба че сега се регистрирах и съм назад с информацията?
Rosen
Да наистина какво стана с ФенКлуба?
Аз се разтърсих и намерих два такива за България
1801 PEÑA BARCELONISTA HRISTO STOICHKOV SOFIA BULGARY
и 1724 CLUB LOS ADEPTOS DEL FCB EN BULGARIA SOFIA BULGARY
Но няма никакви координати. Според мен най-лесно, ще е да се изземат функции на някой от вече съществуващите два.
pet_14
Да не остана и аз назад . . . Ама какво стана ? Ще се прави ли фен клуб ? JC_thinking.gif
FCB
Ти ще плащаш ли членски внос всеки месец, ако се направи ? laught22.gif
Собствени доходи имаш ли ??
R3D_aNd_M37h
Няма да ви се меся в темата, но все пак да уточня - членският внос принципно е годишен, не месечен.
nasbar
членския внос е годишен и е най-малкия проблем. Във фен-клуба на Арсенал е 30 лв. ( или май беше, сега не знам колко е ). То просто е смешно такава сума годишно да не може да се отдели.
Въпроса е, че ще трябва една доста по-сериозна сума за стартиране на начинанието. Примерно, ако сме 100 човека ( съвсем имагинерно и още толкова невероятно ), всеки да даде между 50 и 100 лв., ей така за начало и най-вероятно безвъзмездно.
А другото в, че някой ( по-скоро някои ) трябва да си отделя и от времето, което пак струва пари, за да тръгнат нещата. Айде после, все ще се намери време, ама в началото, хич няма да е малко времето, което ще трябва да се отделя...
Аз също сам не бих се наел, или поне в близката година...ако сме повече хора, да, ама така като гледам, едва ли...
FCB
И годишен да е, все тая - почти всички, дето тръгват с голямата кошница "аре да правим фенклуб", накрая няма да дадат и лев.
Rosen
Точно затова е хубаво да се обсъдят и изгладят нещата във форума, пък после, ако се намерят достатъчно желаещи няма да е чак толкова голям проблем. Трябва обаче според мен да се влезе в контакт с представители на Барселона, и да ни разяснят как и т.н.
А може да се допитаме и до колеги от фенклубовете на други отбори.
xixo
Парите не смятам, че са проблем и няколко десетки лева на година не са нищо. smile.gif

Проблема е в другите изисквания, които спомена насбар, а именно времето, което трябва да се отдели на подобно начинание.
Регистриране на юридическо лице с нестопанска цел, помещение, организация и администриране...
R3D_aNd_M37h
Помещение може и да нямате, но ви трябва желязна организация на първо време:

1) Председател, който да ви регистрира по съдебен път и да е достатъчно отговорен и инициативен, та да се справя със задълженията си.
2) Управителен съвет с подобни на него хора, с които да се познава лично и да е в постоянен контакт.
3) Организация на редовни мероприятия - сбирки за гледане на мачовете по градовете, събрания на Фенклуба и т.н.

По-скоро е нужно повечко свободно време, парите не са чак такъв фактор (съдебната регистрация мисля че струва макс. 300-350 лева с всичките й чудесии), чакането и занимавката са по-големите проблеми.

Набирането на сериозни и редовни фенове става бавно и много зависи от представянето на самия отбор - колкото по-успешен е, толкова повече хора могат (и ще искат) да се присъединят към каузата.

Това са изисквания, за начален тласък на Фенклуба в рамките на България, за признаване от Испания тепърва ще се информирате.

Желая ви успех.
nasbar
Цитат(FCB @ Mar 6 2009, 04:58 PM) *
И годишен да е, все тая - почти всички, дето тръгват с голямата кошница "аре да правим фенклуб", накрая няма да дадат и лев.

като не дадат лев, няма да са членове, то е просто...
по-важно е другото от предното мнение indifferent0023.gif
много по-сериозни примерно са разходите в началото. Най-малкото, за да го учредим с всичките му салтанати, избор на УС и т.н., ще трябва едно събиране за поне ден на повечко хора, което вече ще струва пари...
Riddick
Мога да разпитам по-подробно брат ми, който е админ в форума на Манчестър. Те там си имат фенклуб и той е член разбира се.Но долу горе казаното в горния пост обобщава много добре организацията, която е нужна за формирането на фенклуб.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.