Warning: Use of undefined constant IPBVERSION - assumed 'IPBVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_LONG_VERSION - assumed 'IPB_LONG_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_THIS_SCRIPT - assumed 'IPB_THIS_SCRIPT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 826

Warning: Use of undefined constant IPB_ACP_DIRECTORY - assumed 'IPB_ACP_DIRECTORY' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 419

Warning: Declaration of class_bbcode::convert_emoticon($matches = Array) should be compatible with class_bbcode_core::convert_emoticon($code = '', $image = '') in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/bbcode/class_bbcode.php on line 639

Warning: Use of undefined constant LEGACY_MODE - assumed 'LEGACY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/class_display.php on line 914
F.C. Barcelona Forum > Дарения за регистрацията на фенклуба
Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Дарения за регистрацията на фенклуба
F.C. Barcelona Forum > Фен Клуб Барселона България > ФЕНКЛУБ БАРСЕЛОНА - БЪЛГАРИЯ > Обща дискусия
FCB4Life
Както споменах в темата за Учредителното събрание, за регистрацията на фенклуба са необходими 500 лв. OGGY, xixo, Rosen и аз дарихме по 50 лв. - общо 200 лв (150 от тях ще покрият държавните такси). Необходими са още 300 лв., които би било добре да съберем в рамките на месец. Адвокатът отказва да вземе хонорар, докато не свърши всичко, но когато процедурата по регистрацията на фенклуба приключи, ще трябва да му платим за услугите.

Преди сдружението да бъде регистрирано, няма как да има сметка. Затова ще предоставя моя такава, по която да можете да превеждате средства. Доколкто видях, този вариант се възприе.
И така:

ПРЕМАХНАТИ
В полето "Основание" може да напишете нещо от сорта на "Дарение за регистрацията на Фенклуб Барселона - България".

Предварително благодаря на всички, които сметнат, че им е възможно да отделят някаква сума (каквато и да било). И накрая искам да отбележа, че хората, които дарят средства за регистрацията на фенклуба, за съжаление НЯМА да бъдат освободени от заплащане на членски внос за 2010 г. Въпреки безценния им принос, сдружението не би могло да си позволи да им предостави подобна привилегия по обясними причини. smile.gif
Rosen
Знам, че Коледа е далече, но всеки може още от сега да изсурвака мама и татко за някоя десетолевка и да подпомогне делото.
Остава точно на най-високото, на последното, стъпало да се откажем.
Стига с тоя негативизъм бре хора! Докога ще е така?!
Никой не ви иска кой знае колко голяма сума. Нека всеки преведе колко му се откъснат от сърцето. Както е казал народа: Капка по капка, вир става.
Аз пък ще добавя: Нужна е една мъъъъъъъничка снежинка за да тръгне лавината надолу по склона и да помете всичко по пътя си. Нека вашите подаяния бъдат част от тази мъничка снежинка.
_Dexter_
В първата седмица на следващият месец взимам заплата и чак тогава ще имам възможност да изпратя. Но със сигурност ще преведа пари.
Part
Ще преведем парите бе споко smile.gif
G.ILIEV
Аз ще трябва на ръка да ги дам.Ако не се видим за мача с Интер,на Класикото ще даря wink.gif
nasbar
sled 16.12 kato se pribera, njama kak da stane predi tova
Martessi
Със 100%-ва сигурност и аз ще се отчета,но ще е след 1-2 седмици,защото в момента е много сериозна финансовата криза при мен...
nasbar
imam 2 pitania :
1. Na sabranieto sa bili 8 choveka. Tova ne trjabva li da oznachava vav vremeto da se saberat 400 lv. Ili tova ne beshe obsajdano tam, t.e koito moje samo?
2. Ne e li po-dobre da ne se ogranichavat dareniata do 500 leva, a da badat sabrani kolkoto se moje poveche - sas srok, da rechem 31.12 i posle da se objavi kolko sa sabrani? Pari shte trjabvat
I edno predlojenie, kato vodite smetkite na kluba, pochnete ot nula, pribavete dareniata i posle pochnete da vadite darjavnite taksi i advokatskia honorar, taka shte e po-pregledno i chisto.
I drugo - ne e zle, v momenta, v koito izleze registraciata na kluba, da se otkrie vednaga smetka i vsichki pari da se prehvarlajt tam, za da njama samnenia posle. Preporaka samo, kato predpazna mjarka...

FCB4Life
Веднага отговарям на питанията. Или поне ще опитам. smile.gif

1.Не сме искали от всеки учредител да даде по 50 лв. Въпреки, че сумата е незначителна, не всеки може да я отдели без да се замисля. Хората (предполагам) имат бюджет за месеца и ако не са предвидили такъв (макар и дребен) разход точно в този момент, няма как едва ли не да им го изискваме. Спряхме се на вариант, при който всеки може да прецени дали и колко средства би могъл да дари за регистрацията на клуба. Всичко е поставено на доброволна основа и зависи изцяло от личната преценка на феновете. Ако им е възможно, нека помогнат. smile.gif

2. Няма ограничение на общия размер на даренията. Просто посочих 500 лв. като минимална сума, която така или иначе трябва да съберем. Това са належащите разходи. Оттам нататък колкото повече съберем, толкова по-добре - средства наистина никога не са излишни.
Накрая общата сума на даренията ще бъде обявена и преведена по сметката на сдружението до стотинка.

3.Първото нещо, което ще направим след регистрацията на фенклуба, е да открием сметка (може би дори 2, предстои да го обсъдим). На мен също не ми се нрави много сегашния вариант с преводи на пари по моя сметка, защото наистина хората (с право) винаги имат някакви съмнения. Просто няма как да се видя наживо с всички, които имат желание да помогнат. Макар и лична сметка, все пак е някакво удобство, а и може да се види "черно на бяло", че е имало движение на пари. За предпочитане е пред събиране на средства на ръка.
Държавните такси са дължими преди регистрацията. В същото време сдружението не може да има сметка преди да е регистрирано. Т.е. сумата за таксите няма как да мине през сметка на фенклуба. Ще ги платим на ръка.
Хонорарът на адвоката е друг въпрос. Той ще иска заплащане едва след регистрацията, така че ще мине през сметка на фенклуба.

Rosen
Цитат(nasbar @ Nov 20 2009, 01:56 PM) *
imam 2 pitania :
1. Na sabranieto sa bili 8 choveka. Tova ne trjabva li da oznachava vav vremeto da se saberat 400 lv. Ili tova ne beshe obsajdano tam, t.e koito moje samo?
2. Ne e li po-dobre da ne se ogranichavat dareniata do 500 leva, a da badat sabrani kolkoto se moje poveche - sas srok, da rechem 31.12 i posle da se objavi kolko sa sabrani? Pari shte trjabvat
I edno predlojenie, kato vodite smetkite na kluba, pochnete ot nula, pribavete dareniata i posle pochnete da vadite darjavnite taksi i advokatskia honorar, taka shte e po-pregledno i chisto.
I drugo - ne e zle, v momenta, v koito izleze registraciata na kluba, da se otkrie vednaga smetka i vsichki pari da se prehvarlajt tam, za da njama samnenia posle. Preporaka samo, kato predpazna mjarka...

Предполагам и аз може също да дам свои отговори на въпросите.
1. На събранието бяхме 8-на, като от форума бяхме само 4 човека. Аз лично щях да дам и повече пари, но само 50 ми поискаха. Аз като гледам как е тръгнало, не е на хубаво да се определя голям членски внос. Просто нека в началото с цел натрупване на членска маса да е по-малък, да речем 20-30 лева в най-добрия случай. Ние няма да правиме елитарен клуб на богаташите, както направи Христо Стоичков. За 2011 може и да го вдигнем, зависи от това как ще се развият нещата за 2010. Все пак си мисля, че целта ни не е максимално натрупване на средства, поне не и в началото.
2. Нека първо регистрираме всичко официално, пък после да събираме пари. Имам предвид, че са ни необходими 500 лева като начална инвестиция. Това, че ще е съберат повече не е проблем. Ще се оползотворят.
3. Няма никакви проблеми след регистрацията да се открие сметка на името на сдружението, но трябва да бъде ясно кой ще може да се разпорежда с нея. Защото на събранието не избрахме човек, който да изпълнява ролята на касиер. Просто не сме разпределяли други позиции освен председателската.
Аз даже като се замисля, може касиера да не е част от Управителния съвет. Просто важен беше броя на членовете в него, защото веднъж регистрирани няма да можем да го променим. Приехме, че след направеното във форума гласуване, те трябва да са 5 на брой.
Ами това е което мога да кажа аз в общи линии.
FCB4Life
Цитат(Rosen @ Nov 21 2009, 02:59 AM) *
Аз даже като се замисля, може касиера да не е част от Управителния съвет.

Ако направим нещо такова, ще е меко казано несериозно. Цели 5 души в УС и въпреки това външен касиер?!?! УС не е някакъв декоративен орган, а трябва да върши работа, така че един от нас ще бъде касиер. Ще го обсъдим и ще изберем кой точно.
Както и да е, не това е темата в случая. smile.gif
Rosen
Иване, има ли някакво развитие по въпроса? Ако трябва да пращам още пари само кажи.
MartiG
Споко... не е нужно да даваш прекомерно много пари, предполагам, че малко по малко ще се съберат. По 10-20 лв всеки да прати пак ще се съберат.
Аз също не съм дал, тъй като не бях на Учредяването, просто в момента съм леко на червено и се опитвам да допутам до другия месец, но със заплатата веднага ще се отчета. smile.gif
FCB4Life
Цитат(Rosen @ Nov 25 2009, 04:25 PM) *
Иване, има ли някакво развитие по въпроса? Ако трябва да пращам още пари само кажи.

Спокойно, фенклубът е на всички, така че се надявам повече хора да се включат. Няма да те обръщаме на генерален спонсор. smile.gif
Нека да дойде декември. Предполагам, хората в момента чакат заплати.
Rosen
Няма да е лошо да преведете някой лев по сметката на Иван, за да могат да се платят разходите на адвоката.
Rosen
Сметка вече има дадена в тази тема http://forum.barcelona-bulgaria.com/index.php?showtopic=3176 (макар и лична и на името на Председателя).
Ами аз на няколко пъти подмятах да се дадат права на хората от УС да модерират поне този раздел във форума, но уви глас в пустиня.
Сега си пиша с Иван в скайп, и уговаряме среща на УС за уточняване на посочените от теб детайли.
То може и страница във Фейсбук да си направим и т.н. промоторски неща.
Техническите щуротии и простотии остави на мен.

P.S. Аз не знам някой хора какво толкова са се стиснали. До гуша ми дойде. Фенклуб, фенклуб, фенклуб, и когато опираме го финанси, си бъркаме я в носа, я на други места.
Хайде малко по-сериозно, и еспедитивно. Не искам да заплашвам, но ако така тръгнем, силно ще се замисля, дали да гласувам за определени хора да станат членове на фенклуба.
FCB4Life
Както вече написах в темата "Новини", фенклубът е регистриран. Идва моментът да платим на адвоката. Днес проверих и се оказа, че няма никакво движение по сметката. За 2 седмици - нито пукнат лев. Не знам как да го разбирам. Днес още един от учредителите даде своите 50 лв. Така остават още 250 лв. за набиране.
Rosen
Шефа им рече, хайде бе, пари няма действайте.
Докога драги съфорумци и фенове ще я караме така?!!!
Morfov
А ти като гласуваш за членове дали да стават, дали си даваш сметка, че в момента някои хора могат да отделят 50 лева дарение. Аз много исках, до преди 2 седмици имах нужните средства, но в момента при положение, че имам 50 поунда за 2 седмици живот в UK няма как да стане..... чакам си заплатата след някой друг ден и тогава ще се отдели....

Знам, че си раздразнен ама недей с лошо все пак wink.gif
Rosen
Цитат(Morfov @ Dec 4 2009, 01:50 AM) *
А ти като гласуваш за членове дали да стават, дали си даваш сметка, че в момента някои хора могат да отделят 50 лева дарение. Аз много исках, до преди 2 седмици имах нужните средства, но в момента при положение, че имам 50 поунда за 2 седмици живот в UK няма как да стане..... чакам си заплатата след някой друг ден и тогава ще се отдели....
Знам, че си раздразнен ама недей с лошо все пак wink.gif

Никъде не е упоменато задължително да е по 50 на човек. Всеки може да прати колкото иска. А и на мен раздразнението ми идва от хората в България. На хората в чужбина ще се разчита за изграждането на връзки с други фенклубове на Барселона.

Признавам си, че при писането на предишното мнение бях силно афектиран, за което моля за извинението на всички.
KeyStone
Нека да няма напрежение още от ден 1 на фенклуба ни,защото така работите няма да потръгнат.И съм напълно съгласен с Морфов,че даренията за хората от чужбина са доста по-трудни,най-малко таксите по превода ще ни излезат в пъти повече от самата сума.Повечето от нас ще се върнем за празниците и тогава ще дадем нашата лепта.Така че нито сме забравили,нито сме стиснати,а още по-малко си бъркаме по носовете wink.gif wink.gif wink.gif Лично аз се прибирам след около десетина дена,живот и здраве,и веднага ще преведа необходимата сума...
Rosen
Цитат(KeyStone @ Dec 4 2009, 02:04 AM) *
Нека да няма напрежение още от ден 1 на фенклуба ни,защото така работите няма да потръгнат.И съм напълно съгласен с Морфов,че даренията за хората от чужбина са доста по-трудни,най-малко таксите по превода ще ни излезат в пъти повече от самата сума.Повечето от нас ще се върнем за празниците и тогава ще дадем нашата лепта.Така че нито сме забравили,нито сме стиснати,а още по-малко си бъркаме по носовете wink.gif wink.gif wink.gif Лично аз се прибирам след около десетина дена,живот и здраве,и веднага ще преведа необходимата сума...

Пак се повтарям, за кой ли път. Проблема не е в хората, които са в чужбина. Никой не карам насила да превежда пари, но е срамота толкова време да няма развитие от страна на феновете. Защото каквото зависеще от нас основателите е направено, събрахме се, преброихме се, гласувахме, дадохме начален финансов стимул, избрахме Управителен Съве и т.н. И точно когато сме на финалната права, а ние вече сме я прекосили вече де, няма да ни зачетат бягането понеже сме бягали боси поради липса на парички за шпайкове. Ако мога така метафорично да се изразя.
Знам, че всяко начало е трудно, но ентусиазъма с който започнахме всичко не трябва толкова лесно да бъде притъпен. Аз затова съм и написал нека всеки преведе колко му е присърце, няма да се сърдиме ако се превеждат и по 5-10 лева. Важен е жеста, не сумата.
nasbar
s podobni gluposti samo otblaskvate horata...
Imam v predvid s "barkaneto po razni mesta"...
Po sashtata logika chast ot horata koito sa bili na uchreditelnoto sabranie kade sa im bili racete...
Ili te kato uchrediteli sa neshto razlichno...
Koito ima shte dade...makar che za men, nai-normalnoto neshto e kato se uchredjava sdrujenie, uchreditelite da saberat nachalnia nujen kapital i vsichko ostanalo da e extra...
Ama tova e bilo tema za drugo mjasto...forum i fen klub nali sa razlichni neshta...
Otnosno moderiraneto...njama opcia za moderator na otdelen razdel, a veche ima edin sred uchreditelite. Ako Ico reshi da ima vtori, shte ima.
Napravete anketa ili predlojenie koi da e...az vijdam max 2-ma...
FCB4Life
Преди всичко, да запазим добрия тон. По-голяма глупост от това да се изпокараме едва ли можем да направим, още повече пък за пари. Това е темата за новини и основната и най-радваща новина е, че фенклубът най-сетне съществува. smile.gif

И все пак, малко off topic, свързан с горните мнения. Не обичам острите изказвания и се въздържам от такива, но напълно разбирам раздразнението на Росен. И го разбирам, просто защото донякъде го усещат и в себе си. Докато всичко беше просто проект, доста хора тук написаха неща от сорта на: "Ако не с друго, ще помогна финансово.", "Ако не съберем толкова пари, ще е смешно. Всички ще дадем.", "Дайте сметка и превеждам." и т.н. Въпреки всичко, до момента средства за създаването на клуба са дали едва 4 души от форума (+1 мой приятел, който също е учредител).
Както и да е, проблем няма, още по-малко пък - поводи за скандали. Разбирам, че не всеки може да отдели. Точно затова поставихме нещата на доброволна основа.
Благодаря на Morfov и KeyStone за съпричастността. Момчета, надявам се не сте почувствали засегнати. Всички отлично знаем колко трудно се живее в чужбина. От вас най-малко имаме право да очакваме каквото и да било. smile.gif
nasbar
kato temata e za novini, zashto pochna diskusiata. Mojeshe da se otvori nova tema ili da se pusne mnenie v po-podhodjashta. Vse pak kolegata e chlen na US i se ochakva da se seti za tova. Ne se iziskvat daje i moderatorski prava.
A i kak biha se stimulirali badeshti chlenove s izrechenie "...shte se zamislja dali da glasuvam za njakoi hora da stanat chlenove na fen kluba"...
Partia li pravim ili gonim vlizane po zaslugi. Chlenovete na US sa liceto i reklamata na kluba i malkotrjabva da misljat predi da govorjat ili pishat. Ne se zajajdam...iskam da pomogna...podobni izkazvania karat normalnite hora da se smejat i da bjagat dalech ot fen kluba...

FCB4Life
Всъщност тема за този въпрос има - аз я отворих преди седмици. Нямам представа защо Rosen е започнал дискусия тук. Не мога да говоря от негово име, не знам защо е решил да похдоди точно по този начин към проблема. Както казах, аз лично не съм привърженик на подобни избухвания и не мисля, че водят до нещо продуктивно.
Точно затова предлагам дискусията да се прекрати или поне да се премести в темата, предвидена за нея. nasbar, ти си admin - ако е възможно, премести последните няколко мнения в темата "Дарения" или направо ги изтрий. Нека това остане темата за новини. Предварително благодаря. smile.gif
FCB4Life
Днес се видях с адвоката. Свършил е това, за което го ангажирахме, така че му платих цялата сума, която му дължим.
Той намали хонорара си от 350 на 300 лв., тъй като също е учредител. От събраните до този момент дарения на стойност 250 лв. 150 бяха предназначени за държавните такси. Към останалите 100 лв. (250-150) аз добавих 200 лв. мои лични средства и му платих за услугите.
Така всички задължения на фенклуба към момента са изплатени. Благодаря на всички, които помогнаха. smile.gif

EDIT-1: Вчера и Марти даде 50 лв. Пропуснах да го отбележа в цялата еуфория покрай спечелената световна титла, а е важно.
EDIT-2: Днес случайно видях, че Росен е превел 50 лв., т.е. общият му принос до момента е 100 лв. Май намерихме генерален спонсор.
biggrin.gif
nasbar
тези лични средства мисля трябва да си ги възстановиш като постъпят средства в касата ( сметката ) на клуба, било то от дарения или членски внос. След като на УС е било решено вноската за даренията да е 50 лева, тя си е такава и не е нужно Председателя да довнася.
Поздравления за сериозността !!!
Сега за мен - когато внасям сумата за първия членски внос, ще внеса и 50 лв. допълнително. Наложиха се някои промени и при мен и ми е невъзможно по-рано.
Мисля, че това е добра опция и за други фенове, които не са могли, а са имали и имат желание. Така ще се съберат и допълнителни свежи средства.

Между другото не е ли вече време да се публикува тука Устава на клуба, друга информация за него, и т.н.
Както и да се започне обсъждането на първата кампания за набиране на нови членове.
Казвайте ако има нещо да помагам, че съм тука съвсем за малко, а и отделно времето е доста кът...щом чак сега успявам да вляза във форума, а се прибрах на 16-ти вечерта smile.gif
FCB4Life
Важното е фенклубът да потръгне. Това дали и как ще си възстановявам тая дребна сума е без значение. Казвал съм го много пъти - всичко е доброволно, всеки преценява дали, кога и колко може да отдели. Наистина не е нужно председателят да довнася, но пък от друга страна е точно мое задължение да се намесвам по-решително в такива моменти. Имах възможност, направих го. На Учредтиленото събрание ми гласуваха доверие, надявам се, че го оправдавам, поне дотук.smile.gif

Off-topic, що се отнася до другите въпроси:
1.Всички документи около регистрацията на клуба са в мен. Иска ми се обаче с останалите членове на УС да обсъдим и приемем още няколко документа (Правилник за изразходване на средства, Условия за членство и т.н.) и впоследствие да сканираме и публикуваме всичко наведнъж. Проблемът е, че тези документи трябва да се подпечатат. Печат все още няма, защото пък логото се рисува. Все пак се надявам в началото на 2010г. всичко да е готово. Доколкото зависи от мен, така и ще бъде.smile.gif Ще добавим и обща информация за фенклуба (членове на УС, структура на УС, контакти, банкови сметки и т.н.), която също ще бъде изнесена.
2.Има някои неща, които ми се иска да обсъдя лично с теб (понеже си Admin). Как гледаш на един бърз Skype днес или утре вечер?
nasbar
няма проблем, по-добре утре, но ако е по-рано може и днес. Ще ти пусна и телефона си на ЛС.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.