Цитат(nasbar @ Nov 20 2009, 01:56 PM)

imam 2 pitania :
1. Na sabranieto sa bili 8 choveka. Tova ne trjabva li da oznachava vav vremeto da se saberat 400 lv. Ili tova ne beshe obsajdano tam, t.e koito moje samo?
2. Ne e li po-dobre da ne se ogranichavat dareniata do 500 leva, a da badat sabrani kolkoto se moje poveche - sas srok, da rechem 31.12 i posle da se objavi kolko sa sabrani? Pari shte trjabvat
I edno predlojenie, kato vodite smetkite na kluba, pochnete ot nula, pribavete dareniata i posle pochnete da vadite darjavnite taksi i advokatskia honorar, taka shte e po-pregledno i chisto.
I drugo - ne e zle, v momenta, v koito izleze registraciata na kluba, da se otkrie vednaga smetka i vsichki pari da se prehvarlajt tam, za da njama samnenia posle. Preporaka samo, kato predpazna mjarka...
Предполагам и аз може също да дам свои отговори на въпросите.
1. На събранието бяхме 8-на, като от форума бяхме само 4 човека. Аз лично щях да дам и повече пари, но само 50 ми поискаха. Аз като гледам как е тръгнало, не е на хубаво да се определя голям членски внос. Просто нека в началото с цел натрупване на членска маса да е по-малък, да речем 20-30 лева в най-добрия случай. Ние няма да правиме елитарен клуб на богаташите, както направи Христо Стоичков. За 2011 може и да го вдигнем, зависи от това как ще се развият нещата за 2010. Все пак си мисля, че целта ни не е максимално натрупване на средства, поне не и в началото.
2. Нека първо регистрираме всичко официално, пък после да събираме пари. Имам предвид, че са ни необходими 500 лева като начална инвестиция. Това, че ще е съберат повече не е проблем. Ще се оползотворят.
3. Няма никакви проблеми след регистрацията да се открие сметка на името на сдружението, но трябва да бъде ясно кой ще може да се разпорежда с нея. Защото на събранието не избрахме човек, който да изпълнява ролята на касиер. Просто не сме разпределяли други позиции освен председателската.
Аз даже като се замисля, може касиера да не е част от Управителния съвет. Просто важен беше броя на членовете в него, защото веднъж регистрирани няма да можем да го променим. Приехме, че след направеното във форума гласуване, те трябва да са 5 на брой.
Ами това е което мога да кажа аз в общи линии.