Warning: Use of undefined constant IPBVERSION - assumed 'IPBVERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_LONG_VERSION - assumed 'IPB_LONG_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/lofiversion/index.php on line 108

Warning: Use of undefined constant IPB_THIS_SCRIPT - assumed 'IPB_THIS_SCRIPT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 826

Warning: Use of undefined constant IPB_ACP_DIRECTORY - assumed 'IPB_ACP_DIRECTORY' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/ipsclass.php on line 419

Warning: Declaration of class_bbcode::convert_emoticon($matches = Array) should be compatible with class_bbcode_core::convert_emoticon($code = '', $image = '') in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/bbcode/class_bbcode.php on line 639

Warning: Use of undefined constant LEGACY_MODE - assumed 'LEGACY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fakticoc/public_html/forum/sources/classes/class_display.php on line 914
F.C. Barcelona Forum > Мачове на Камп Ноу
Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мачове на Камп Ноу
F.C. Barcelona Forum > Фен Клуб Барселона България > ФЕНКЛУБ БАРСЕЛОНА - БЪЛГАРИЯ > Обща дискусия
Железчев
Тъй като всичко прочетох и поне аз не намерих някъде да пише дали някога ще се възползваме (ние-членовете) от евентуални по-ниски цени на билети на Камп Ноу или на друг терен,в друга държава, където ще играят нашите любимци ? А и не разбрах тези пари къде отиват (30лв-не че са много ама все пак) ? Дали за събирания някъде из България и ли за друго ? Не ми се обиждайте,ама искам да съм наясно с парите които ще ги дам,колкото и да са малко за повечето от съфорумците. smile.gif
Visca_el_Barca1899
Без да съм наясно въобще с нещата ще ти кажа,че няма да има по ниски цени за билети на Камп Ноу . Иначе приемливи цени за екскурзий с цел гледане на някой мач сигурно ще има . Самият ти билет няма да е по-евтин защото си член на фен клуб,по-скоро ще има по изгони цени за пътуването , защото ще са доста хора и може да има отстъпки поне аз така си ги обеснявам нещата нека запознатите обяснят по-точно ако може .
FCB4Life
Преди всичко, благодаря, че сте проявили интерес към фенклуба. Точно това е нещото, от което имаме най-голяма нужда в момента.smile.gif
На второ място, бих искал да помоля при следващо следващо отваряне на нова тема в раздела за фенклуба да се подходжа по-внимателно. Както се подразбира от името, подфорум "Документи" е предназначен за публикуване на документи.wink.gif Мястото на въпроси като тези, които е поставил Железчев, е тук - в подфорум "Обща дискусия".

И така, по същество:
1.За момента привилегиите, която получавате като членове на феклуба, се изразяват в това, че спомагате за сформирането на една организирана общност на привържениците на Барселона в България и получавате възможността да споделяте страстта към любимия отбор с много нови приятели. Давам си сметка, че е твърде недостатъчно, но като прохождаща организация имаме нужда първите ни членове да се присъединят към нас преди всичко с идеята да помогнат за изграждането на фенклуба. Ако очаквате значими привилегии от самото начало, се боя, че ще останете разочаровани.
За придобиването на статут на официален фенклуб трябва да покрием редица изисквания. Едно от тях се отнася до минималния брой членове. Ще бъдем признати като официален фенклуб на Барселона в България, едва след като натрупаме членска маса. Тогава ще дойдат и намаленията при пазаруване от магазините на Барселона, по-евтините билети за мачове, по-лесния достъп до такива и т.н. В общи линии, първоначално ще бъде трудно и е твърде възможно много хора да решат, че плащат напразно членски внос. Предварително благодарим на тези от Вас, които въпреки всичко ще ни подкрепят.
Ще опитаме да договорим отстъпки в заведенията, в които се събираме. Не е много, но все пак е начало.wink.gif

2.Що се отнася до членския внос. В замяна получавате членска карта, изработена специално за Вас. Възнамеряваме да подготвим и фланелки, флайъри и други рекламни материали. Част от събраните средства са предназначени за поддръжка и водене на банковите сметки на фенклуба, пощенски разходи и др. Всяка стотинка, събрана от членски внос, ще бъде похарчена така, че членовете на фенклуба да получат максимално удовлетворение от това, че принадлежат към него. Ако в края на годината останат неизразходвани средства в касата, ще бъдат разпределени върху общия брой членове и приспаднати от членския внос за следващата година. В подфорум "Документи" ще бъдат публикувани ежемесечни финансови отчети - разходването на средства ще бъде под контрола на членовете, макар и осъществявано от УС.

Надявам се написаното дотук да отговаря на въпросите. Ако все още има колебания, моля питайте без да се притеснявате.smile.gif
El Catalan
Цитат(FCB4Life @ Jun 7 2010, 04:48 PM) *
Aко в края на годината останат неизразходвани средства в касата, ще бъдат разпределени върху общия брой членове и приспаднати от членския внос за следващата година.

Няма ли да е по-удачно да остават в резерв неизползваните пари? Може в по-кесен етап да потрябват повече средства и мисля, че трябва да има и пари за "черни дни".
FCB4Life
Това е просто вариант. В края на краищата, ще направим каквото членовете поискат. Фенклубът е техен, парите са техни, следователно и решенията са техни.smile.gif
nasbar
и за мене връщането е грешка
Или да се изразходват за нещо, или да стоят в резерв
R3D_aNd_M37h
Първо да се извиня, че се меся в темата и леко се отклонявам от нея. От опит в подобни начинания знам, че най-много се котират артикулите с логото на фенклуба и други подобни материали. Всеки член на фенклуба носи с гордост фланелката, шапката, ключодържателя и т.н. които го свързват с тази организация. Така че имайте предвид този вариант - изработването на по-качествен (което е почти равнозначно на по-скъп) или допълнителен артикул. Това би бил добър вариант за оползотворяване на даден излишък. smile.gif
FCB4Life
Нека стигнем до положение, в което има излишък, пък ще му мислим. В момента по-скоро сме в другата крайност.smile.gif
Железчев
Много се извинявам за поставянето на темата на не място,т.е. в определен раздел,но просто исках тя да бъде видяна от всички (или поне от повечето) и всеки да е наясно с повечето неща (ако трябва темата да бъде преместена, където сметнете за добре). Относно парите,нямал съм на предвид,че като дам 30лв и веднага със започването на сезон 2010/2011 ще искам някакви облаги. Просто исках да знам в един даден момент в бъдещето дали ще има смисъл от тези пари (в смисъл че ако стъпя на Камп Ноу-дай боже един ден,за което ще се насера от кеф-ще има някакъв смисъл от този членски внос- било то я за част от билета за определен мач,било то я за част от билета за музейна обиколка в и на стадиона и т.н.),а не да стане пак една пирамида. И бъдете сигурно в едно: Аз съм се регистирал в този форум по мое желание и по може желание ще дам членския внос,дори и да няма възвращаемост (каквато и да било и когато и да било).
EMOTICON.gif
FCB4Life
В даден момент (да се надяваме, не много далечен) възвръщаемост под формата на привилегии ще има. За съжаление обаче трябва да извървим естествения път на развитие на всяка организация. Това означава, че първите ни членове по-скоро ще трябва дадат от себе си - не толкова пари, колкото енергия и ентусиазъм, без да получават материални придобивки в замяна. Даваме си сметка, че това не е особено изгодна сделка, но все пак страстта към любимия отбор е преди всичко нещо емоционално.wink.gif

Всяко начало е трудно. Това също ще бъде такова и имаме нужда от съпричастността на колкото се може повече фенове на Барса. Преди година просто мечтаехме за фенклуб. Той вече е факт. Сега остава по-трудната задача - да го превърнем в нещо, което действително функционира. Уверен съм, че ще успеем. Вече постъпиха немалък брой заявления. Получихме и първите членски вноски. Вървим в правилната посока.smile.gif
dankata
Тук само да вмъкна, че дори да направим така, че фенклуба да е признат от FC Barcelona, след това според мен идва по-трудното. Трябва редовно да даваме отчет за това каква дейност извършваме като фенове на Барса. Повярвайте ми това, че се сабираме в някоя кръчма на по бира да гледаме мач е далеч недостатъчно. Тук си говорим за посещаване на мачове, както на "Камп Ноу", така и при гостуванията. Отчита се и ако посещавате мачове на баскетболния отбор на Барселона също. Също така трябва да посещаваме локални и глобални събирания на фенове - у нас и по държавите. Общо взето трябва да сме активни ако искаме да си запазим статута.
MartiG
Тъй като съм касиер на фенклуба само искам да добавя относно членския внос и всички разходи, че всеки член на фен клуба може по всяко време да поиска извлечение за даден период. Къде сме харчили, за какво, колко пари има налични в сметката на фенклуба и т.н.

Казвам го, за да сте наясно, че всичко е 100% прозрачно и парите на фенклуба са пари на всички нас/вас. Общи пари, които се харчат от фенклуба, за това, което членовете решат.

И всъщност имайте предвид, че намирането изобщо на билет за мачовете на Барса на Камп Ноу е доста трудна задача. Както може би сте наясно, почти всички места се разпродават преди сезона под формата на абонаментни карти, а тези които остават се свършват с месеци напред. Така че един ден, дай Боже, когато бъдем официално признати от клуба, със сигурност техния централен фенклуб в Каталуня, а оттам и самия клуб ще ни помагат значително в това отношение. Нещата ще дойдат постепенно, просто началото винаги е трудно.
dahu7o
Приятели ... няма никакъв начин да ви напраят отстъпка за каквото и да е smile.gif)
nasbar
тая тема е безсмислена.
Мачовете на Камп Ноу и фенклуба имат много малко общо помежду си.
Всъщност единственото общо е, че някога фен клуба би могъл да организира едно общо посещение, но само дотам.
Всъщност това и философията на подобен род сдружения - да събират хората в една обща идея и да ги организират за различен вид мероприятия, произхождащи от идеята.
Ако някой търси нещо друго - да стане член на клуба и да си купи абонаментна карта за стадиона.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.