Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Квалификации за Евро 2020, Лига на Нациите и т.н.
F.C. Barcelona Forum > Първенства и турнири > България
ALEX_CARDO
Направих нова тема да коментираме пътя към Евро 2020.

Сега попаднах на тази статия тип "Къде отиваш ти може би?":

Искаме Мондиал? Ето я унищожителната оценка за България за Евро 2020


Във връзка с анонсите у нас, че България може да влезе в обща Балканска кандидатура за Мондиал 2030, припомняме на читателите на Dir.bg унищожителния доклад на УЕФА отпреди няколко месеца за номинацията ни за Евро 2020.
Не го правим, за да се заяждаме, а - ако наистина има идея за такава кандидатура, да се предприемат необходимите действия, защото критериите са сходни, а времето не е много.
Ето какво пишеше по отделните аспекти в оценката на УЕФА за България като кандидат за домакин на мачове от Евро 2020, което ще е в 12 държави (7 кандидатури отпаднаха).


Социална отговорност и поддръжка

Дадените гаранции са недостатъчни и не отговарят на изискванията на УЕФА. Например твърде либерално е отношение към тютюневия дим (много важна точка в критериите на централата).

Политически и икономически аспекти

Независими институции като Световната банка дават на страната ниски рейтинги. Финансовата схема, която да подкрепи необходимите за проекта инвестиции, e неясна.

Правни аспекти

"Споразумение с града домакин не е подписано. Град София, макар да подкрепя кандидатурата, ще се ограничи само до логистична помощ.

България няма закон, който да ограничава незаконната продажба на билети. Необходимо е приемането на такъв.

От гледна точка на легалните аспекти, кандидатурата се смята за слаба и непълна, така че не осигурява правов комфорт.

Стадион

Новият национален стадион в София е във фаза на предпроект, който ще бъде задвижен само, ако кандидатурата е одобрена. Съоръжението отговаря на изискванията на УЕФА за минимален капацитет.

Сигурността и защитата не могат да бъдат оценени на този етап. Проектът за стадиона не е представил необходими сертификати за сигурност.

Достъпност

Международният публичен достъп на София зависи силно от въздушния транспорт. Градът е свързан със съседните си страни главно чрез магистрали, като високоскоростен железопътен транспорт все още не е наличен и няма да бъде до 2020 година.

Капацитетът на летището не е достатъчно, за да отговори на очаквания пътникопоток през 2020 година, дори без да се брои евентуалната организация на европейско първенство.

Настаняване

Капацитетът, който предлагат хотелите в София е приемлив, но има дефицит на стаи от висока категория.

Българската асоциация на хотелите и ресторантите гарантира възможността на града да приеме потока на посетители.

Кандидатурата дава адекватни предложения за настаняване на отборите, които отговарят на изискванията на УЕФА.

Промоция на събитието

Гаранциите по отношение на промоцията на събитието на национално ниво и организиране на фензони в градовете, които не са домакини, са много слаби.

Търговски аспект

На базата на получената информация търговските изисквания не са покрити. Съществува сериозен риск от неосъществяване на договореностите с търговските партньори.

източник: https://corner.dir.bg/futbol/iskame-mondial...ya-za-evro-2020
Svetlin_Barcelona1104
Объркали са година, за 3030 може да се кандидатираме за Световно, ние първо нямаме пътища, една магистрала, няма и 500 км, половин век не може да се направи, а това, което е направено от нея е всичко друго, но не и магистрала. Стадиони нямаме нито един, националния е един голям кенеф, помня на 50 годишнината на Стоичков стълбите бяха водопади от проливния дъжд..., а за другите да не говорим, Левски 10 години една козирка не могат да направят, а за стадионите в по-малките градове да не говорим.
runthewalk
Във Варна се строи копие на Бернабеу , обаче неочаквано свършили паритеsmile.gif
Железчев
Цитат(runthewalk @ Nov 10 2018, 05:32 PM) *
Във Варна се строи копие на Бернабеу , обаче неочаквано свършили паритеsmile.gif

Във Варна преди 15-на години го взеха ТИМ-аджиите, заради европроект. Изкопаха една голяма яма и казаха, че имало подпочвени води, а взеха парите.
Преди няколко години пак го започнаха с идеята да направят МОЛ, но имаше нещо като протест срещу това решение и пак го замразиха.
Сега не знам какво се случва, но стадион гаранция, че НЯМА да стане.
_Dexter_
Този отбор има поне хъс и желание! Жалко, че един хомо ни прецака така
ALEX_CARDO
Цитат(_Dexter_ @ Nov 17 2018, 10:16 AM) *
Този отбор има поне хъс и желание! Жалко, че един хомо ни прецака така

Имаш предвид един "швед" biggrin.gif Нашите изиграха най-силния си мач от много време насам, но съдията и късметът ни спряха от заслужена победа.
runthewalk
Като гледам наьционалния и като се сетя за Барса ,първите сякаш играят футбол от няколко свята надолу smile.gif
Svetlin_Barcelona1104
Не знам какво е това въздигане, че сме постигнали нещо кой знае какво, 3 минимални победи в началото, къде с късмет, къде с помощ от съперника, и като дойдоха мачовете с по-важна стойност се окаляхме.. Ама то какво и да очакваш като ние дори нямаме играчи в средни европейски отбори, а какво да говорим за големите.
_Dexter_
Айде стига с тоя негативизъм. И поне от дайте заслуженото на момчетата! Нямат класа, нямат възможности, но за разлика от предни години поне показаха раздаване, хъс и желание. И с какво точно се усраха?!? Ако не беше шведския хомо мача си го взимахме, а след него и 100% тоя със Словения. Стига сме живяли в 1994, като стане въпрос за националния отбор. До скоро само се разхождаха с далеч по-добър материал. Сега поне се опитват и се стараят. До скоро беше немислимо дори да сме равностойни нА Норвегия или Словения. А да и същия този Кипър дето ни съдра с последното ни добро трио Петров и Берба. Айде няма нужда от хранене. Хубчев и момчетата показаха живец и трябва да ги поздрави. Какво имаме като материал, че са храним... Усрали сме се били. Разбирачи всякакви.


П. П. ДА НЕ ГОВОРИМ, че си осигурихме до голяма степен бараж за Евро 2020. Усиране с една загуба...
runthewalk
Хъс и желание щеше да бъде ако бяхме били Словения с 3-0 .

В най-важния мач когато се решава групата едвам стигаш до равен smile.gif
Класираме България на Евро 2020 ...и после ?
_Dexter_
Абе пич в кой свят живееш? За какви ни имаш всъщност? Най-добрите ни играчи играят в Коматево, търкат пейката в Дания, пращат го насам натам в Русия, вкарва първия си гол за национала на 31г, беше при Венгер на проби, другия играе два мача, после забравя 5 да играе. По в важни са му прическите! На вратата ти е 42г футболист. И искаш да биеш с 3:0 Словения?!?! Допуснахме една загуба от 8 с тимове от нашата черга а вие очаквате да отидем и да станем Европейски шампиони?!?! Когато не се класираме, що не се, когато се класираме, но какво ще правим там?!? Ако бием пък ще кажете с повече трябваше!?! На нивото сме на тия 4 отбора и За наше щастие не сме боксов чувал, а играхме доста прилично.
Barcelona_
Разбира се, че се представихме достойно предвид наличните ресурси.
Само вижте кой ни се води най-добрия футболист - резерва в Спартак Москва. А най-техничните ни играчи дори шампиони в България не са.
А играча на турнира за мен е Страхил Попов който играе за 8мия в Турция.
Халфовата линия е много зле с тоя прехваления дългуч Славчев.
Всъщност защо не викат Дяков? С класи над тоя е.

Разбира се остава горчивият вкус от равенството с Кипър където можехме да си осигурим първото място.
ALEX_CARDO
Цитат(runthewalk @ Nov 21 2018, 09:58 AM) *
Хъс и желание щеше да бъде ако бяхме били Словения с 3-0 .

В най-важния мач когато се решава групата едвам стигаш до равен smile.gif
Класираме България на Евро 2020 ...и после ?

Групата можеше да се реши в предния кръг, но един "шведски" съдия и късметът ни попречиха да спечелим в Кипър. А в последния кръг всичко приключи още в началото на второто полувреме когато Норвегия вече водеше с 0:2 на Кипър и ние трябваше да бием с поне 3 гола разлика ако скандинавците не вкарват повече.

Класираме България на Евро 2020 и се радваме, защото не се е случвало от 2004 година.
Svetlin_Barcelona1104
Доста добра група, Англия за мен ще са първи, но имаме напълно реален шанс за 2рото място.
ALEX_CARDO


22.03.2019 България - Черна Гора (21:45)
25.03.2019 Косово - България (21:45)
07.06.2019 Чехия - България (21:45)
10.06.2019 България - Косово (21:45)
07.09.2019 Англия - България (19:00)
11.10.2019 Черна Гора - България (21:45)
14.10.2019 България - Англия (21:45)
17.11.2019 България - Чехия (19:00)
Svetlin_Barcelona1104
Докато, в тоя национален отбор са само връзкари, баджанаци и всякакви други къде не знаят, откъде пикаят, може само си мечтаем за класиране на Евро или Световно..... Цяло поколение вече израстна, без да помни участие на голямо първенство....
Mihuba
Братя Аргирови упорито продължава да залага на Нойер. Респект за момчето, защото е прекарасен вратар вече доста години, но просто в последно време, с тези контузии, няма как някой да ме убеди, че е на по-високо ниво от МАТС. Ако съм на Тер Стеген, директно и демонстративно ще от**а Бундестима, докато Йожката е начело на този състав.

P.S Яловата магарица Меркел застана начело на Германия през 2005-а година. Йожката замени Клинси веднага след домашния Мондиал през 2006-а година. Според мен м/у двамата тече таен бас кой ще се задържи по-дълго на поста си. smile.gif
LImITeD_eDiTioN
Мисля , че мога да събера 11 човека , които аз познавам , да се изправят срещу националите ни и познатите ми ще бият.

Жокер: Всеки има 11 човека , които познава , които биха били нашите.
Svetlin_Barcelona1104
Е аз есента, като казвах че тия не стават за нищо, тук някой ме упрекнаха. Тва да не може да биеш отбор от сервитьори и тем подобни е да не казвам. Англия като нищо ще ни сложи една 5ца, Чехия ще ни думнат и те и се приключва.
Mihuba
Ами парадоксално или не, но отборчето от тази измислена държава, сумарно, има по-голяма стойност на играчите, отколкото нашия отбор, а и имат футболисти, които ритат в по-добри и реномиерани отбори, отколкото нашите тигри.

Хубчев също много ме разочарова тия два мача. Или толкова си може, или някой го е хванал за гушата и му "подсказва". Каква е логиката да викаш и налагаш хора като един Занев да кажем? За точки за пенсия ли играе?


P.S Литъл Перуци да си съди очния лекар! Докато топката летеше към вратата му за гола им, успях да ида да се изпикая и да се върна, за да я видя как влиза. icon_smileLOL.gif
Svetlin_Barcelona1104
Цитат(Mihuba @ Mar 26 2019, 01:13 PM) *
P.S Литъл Перуци да си съди очния лекар! Докато топката летеше към вратата му за гола им, успях да ида да се изпикая и да се върна, за да я видя как влиза. icon_smileLOL.gif


Абе то си кажем, ако не беше Литъл Перуци, тоя мач го губехме,с поне 2 гола разлика, то тва говори много, щом тоя некадърник ти е най-добрия играч, за нивото на другите icon_smileLOL.gif icon_smileLOL.gif icon_smileLOL.gif
Svetlin_Barcelona1104
Нашите продължават да пишат "история" biggrin.gif
El Catalan
Какво ще стане, ако Косово се класира на Европейско и се падне да играе срещу Испания/Румъния/Словакия/Русия или някоя друга стрна, която не го признава за държава? Как изобщо Косово е прието в УЕФА, след като част от членовете ѝ не признават изобщо съществуването на такава държава?

Ясно ми е, че на втория въпрос отговорът е "геополитика", но на първият какъв е?
ALEX_CARDO
Цитат(El Catalan @ Jun 11 2019, 11:25 PM) *
Какво ще стане, ако Косово се класира на Европейско и се падне да играе срещу Испания/Румъния/Словакия/Русия или някоя друга стрна, която не го признава за държава? Как изобщо Косово е прието в УЕФА, след като част от членовете ѝ не признават изобщо съществуването на такава държава?

Ясно ми е, че на втория въпрос отговорът е "геополитика", но на първият какъв е?

Скоро четох, че от УЕФА вече са задължили всички отбори (клубни и национални), с изключение на сръбските, да гостуват в Косово. До преди това, държавите които не са признали Косово са "гостували" на неутрален терен.
HateFuckinGReal
Интересно ще ми е дали ще успеем да изненадаме света и не загубим с по-голям резултат от 5-0. Бодурката срещу Санчо и Стърлинг, направо ми се реве. Англичаните още са бесни от отпадането на световното и това им е първи мач на Уембли... Ще ни потрошат.
ALEX_CARDO
Цитат(HateFuckinGReal @ Sep 5 2019, 02:58 PM) *
Интересно ще ми е дали ще успеем да изненадаме света и не загубим с по-голям резултат от 5-0. Бодурката срещу Санчо и Стърлинг, направо ми се реве. Англичаните още са бесни от отпадането на световното и това им е първи мач на Уембли... Ще ни потрошат.

Надеждата е при 3:0 да спрат да играят, за да не се морят biggrin.gif
Barcelona_
Цитат(HateFuckinGReal @ Sep 5 2019, 02:58 PM) *
Англичаните още са бесни от отпадането на световното

A? аз останах с впечатление че класирането там го имат за успех icon_smileLOL.gif което и си е така.
за какъв бяс говориш, те вече са го забравили отдавна.
HateFuckinGReal
Рашфорд симулира срещу Будурката чоек, смятай колко е зле. И искахме да го взимаме, за главата се хващам.

Няма бъдеще футбола в България и това си личи като изляза навън в квартала, децата си цъкат на телефоните в игрището и играят разновидности на гоненица.
ALEX_CARDO
Онзи ден нашите изиграха пореден слаб мач и логично завършихме 0:0 с Черна гора като гости. Единственото хубаво е, че взехме точка и не допуснахме гол. Имаше и хубави неща в играта ни, но положението не е добро. Крайно време е Краси Балъков да изчисти състава от ненужни играчи и да започне да гради състав с по-млади такива. Няма смисъл да взима хора като Ники Михайлов, Христо Иванов, Георги Сърмов, Исмаил Иса, Марселиньо, може би и Вандерсон. Трябва да се оставят няколко основни и опитни играчи и към тях да се добавят най-добрите ни млади играчи, но се съмнявам това да стане.

Дано довечера да направим добър мач и да не отнесем някой погром от Англия.

ALEX_CARDO
Снощи освен чисто футболно, изкопахме дъното и на трибуните. Групи "фенове" се проявиха, така че да ни разнасят по целия свят като расисти, нацисти и не знам си какви. Остава да видим какво ще бъде наказанието от УЕФА. Интересно ми е дали ще има такова и за феновете, които лъснаха по медиите в цял свят с жестовете си. Сега прочетох, че Бойко Борисов бил бесен и правителството прекратявало взаимоотношения с БФС докато Боби Михайлов не си подаде оставката. Докъде го докарахме...
6464
Така....бях на мача.... в сектор А откъм страната на сектор Б...и чак такива маймунски звуци за каквито твърдят английските футболисти и журналисти категорично нямаше.

Може да е имало отделни подмятания, но не и нещо кой знае какво....едва ли не целия стадион да ги е обиждал. Всичко беше брутално преувеличено от английските журналисти и съпътсващи фактори на Англия.

На нас като ни викаха миналия месец на Уембли “шибани цигани” защо тогава никой не ревна и не каза че англичаните са расисти...?

Да ме прощават, ама още преди една седмица си спекулираха англичаните с този расизъм. Реално нищо кой знае какво не е станало, просто тяхните журналисти го изкараха ебати скандала.

P.S. нищо особено не са като игра. Кейн е мега дърво, Стърлинг и Рашфорд са наистина стойностни, но до там. Просто ние сме прекалено слаби.
ALEX_CARDO
Наистина англичаните преиграха малко и подготвяха всичко от няколко седмици насам, но и от страна на някои "фенове" има прояви. Тук хубаво са хванати действията на част от Сектор Б:

https://twitter.com/SamanthaQuek/status/118...hi-fenove-video

Аз бях в Сектор Б откъм А и няколко пъти имаше издаване на маймунски звуци, но оплакванията на англичаните, мисля че идваха от Сектор А.

П.П. Хората от видеото влязоха с полицейски ескорт на стадиона и така и ги изкараха.
6464
Навсякъде има лумпели, абсолютно навсякъде.

Англичаните преекспонираха нещата прекалено много и не е честно заради една групичка от 50-100 човека да слагат под общ знаменател още 14 900 човека.

Били сме идиоти, расисти и не знам си още какви, а техните фенове, че превърнаха София за два дни в обсада никой не каза и дума. То не бяха побои, пиянства и т.н.Svetlin_Barcelona1104
Нашите, по-добре да се не класират за Еврото, щото там ще берем срам, какъвто историята не помни, иначе тва е пълна простотия да сложиш Германия, Франция и Португалия в една група, тия урни ги определят някой хора, които нямат нищо общо с футбола сигурно....
effective
Цитат(Svetlin_Barcelona1104 @ Nov 30 2019, 10:32 PM) *
Нашите, по-добре да се не класират за Еврото, щото там ще берем срам, какъвто историята не помни, иначе тва е пълна простотия да сложиш Германия, Франция и Португалия в една група, тия урни ги определят някой хора, които нямат нищо общо с футбола сигурно....

какво значение има като и 3-те ще минат групата
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.